Portfolio update – juni 2019

INVESTERINGSRESULTAAT.

Het inkomen uit p2p investeringen in de maand juni was exact gelijk aan die in de maand mei, namelijk €807,-, bestaande uit rente en bonussen. Het gemiddelde rendement komt uit op 12.75%, licht hoger dan de vorige maand. In de afgelopen maand zijn er geen bedragen onttrokken aan p2p platforms. Wel heb ik €1.000,- toegevoegd aan mijn accounts bij Kuetzal en Crowdestor. Bovendien is de ontvangen rente geherinvesteerd. Bij Mintos heb ik de nieuwe investeringsmogelijkheid Invest&Acces uitgeprobeerd. Meer hierover bij de juni update per platform.
Met het einde van de maand juni is ook het eerste halfjaar van 2019 afgesloten. Het totale inkomen uit deze periode bedraagt €4.269,-, een resultaat waar ik tevreden mee ben.

Onderstaand een overzicht van de inkomsten, rendement en geïnvesteerde bedragen per platform.

.

Update mei 2019 per platform.

Bij Bondora heb ik de afgelopen maand een bedrag van €35,- aan inkomsten ontvangen. Dit is precies de rentevergoeding van 6.75%.

Zie meer info en overzicht  van mijn  Bondora account.

 

Bij Bondster heb ik de afgelopen  maand een bedrag van €66,- aan inkomsten ontvangen. Dit bedrag is inclusief een welkomsbonus van €32,-. De rentebetalingen beginnen op stoom te komen. Het gemiddelde rendement is 12.86%, iets hoger dan in mei. De beschikbaarheid van kortlopende leningen met een rentevergoeding van 13% is goed.

Zie meer info en een overzicht van mijn Bondster account.

 

 

Bij Crowdestor heb ik de afgelopen maand een bedrag van €40,- aan inkomsten ontvangen. Het verwachte rendement is 17.14%. Redelijk hoger dan in mei. Ik heb in juni €300,- toegevoegd aan mijn account en de volgende investering gedaan:

  • €326,- in het project Renovation of dwelling house in the heart of Riga met een looptijd van 12 maanden en een rentevergoeding van 21%. Bij dit project wordt de rente over de eerste 6 maanden uitgesteld betaald.

Zie meer info en overzicht  van mijn Crowdestor account.

 

 

Bij Envestio heb ik de afgelopen maand een bedrag van €130,- aan inkomsten ontvangen. In absolute zin het  platform met de hoogste opbrengst. Het gemiddelde rendement is 18.73%. Wat lager dan de maand ervoor. In juni zijn er geen nieuwe investeringen gedaan, domweg omdat er geen aanbod aan projecten was. Door toeval heb ik in de maand juni geen terugbetalingen van leningen ontvangen, waardoor alleen de ontvangen rente op mijn account staat. De verwachting is dat er op korte termijn weer projecten beschikbaar komen.

  Zie meer info en een overzicht van mijn Envestio account.


Bij Fastinvest heb ik de afgelopen maand een bedrag van €80,- aan inkomsten ontvangen. Het gemiddelde rendement is 14.29%, enigszins hoger dan in de maand mei. Deze lichte stijging wordt veroorzaakt door de gunstige wisselkoers van de Zloty. Wanneer ik de terugbetalingen en rente van de investeringen in Poolse Zloty heb ontvangen, boek ik deze over naar mijn Euro account. De rente op Euro leningen zijn inmiddels hoger dan de leningen in Zloty’s, vandaar. Ik ben zeer tevreden over dit platform, met name de buyback regeling is beter dan bij andere platforms.

Zie meer info en een overzicht van mijn Fast Invest account.

 

 

Bij Grupeer heb ik de afgelopen maand een bedrag van €108,- aan inkomsten ontvangen. Het gemiddelde rendement is 13.90%. Dit is iets lager dan in mei. Dit platform blijft volgens verwachting goed presteren. Zowel de leningen als de rente worden stipt op tijd terugbetaald.

Zie meer info en een overzicht van mijn Grupeer account.

 

Bij Kuetzal heb ik de afgelopen maand een bedrag van €53,- aan inkomsten ontvangen. Het gemiddelde rendement is 21.74%. Dit is gelijk aan vorige maand. Er is €700,- toegevoegd aan mijn account. In juni heb ik geïnvesteerd in de volgende projecten:

  • €249,- in Velox Row House met een looptijd van 12 maanden en een rendement van 19.5%;
  • €200,- in Row House in Marupe met een looptijd van 12 maanden en een rendement van 21%.
  • €342,- in MegaGroshi – short term personal loans met een looptijd van 12 maanden en een rendement van 14,5%.

Kuetzal heeft een cashbackmarathon. Voor meer info kijk op deze pagina.

Zie meer info en een overzicht van mijn Kuetzal account.

 

Bij Mintos heb ik de afgelopen maand een bedrag van €62,- aan inkomsten ontvangen. Het gemiddelde rendement is 11.59%. Dit is licht hoger dan in de maand mei. Omdat ik benieuwd was naar de nieuwe investeringsmogelijkheid Invest&Acces heb ik als proef €800,- ingelegd. Helaas was de gemiddelde rente van de investering lager dan wat ik gewend ben bij Mintos. Bovendien was de gemiddelde looptijd van de leningen meer dan 24 maanden. Ik investeer in principe in leningen met een looptijd van maximaal 18 maanden. Het enige voordeel was dat je op korte termijn over je geld kon beschikken, maar hiervoor gebruik ik Bondora’s Go&Grow. Ik bepaal derhalve liever zelf mijn auto invest instellingen en heb mijn investering ongedaan gemaakt. Hierbij bleef overigens 10% onverkocht. 

Zie meer info en een overzicht van mijn Mintos account.

 

 

Bij Peerberry heb ik de afgelopen maand een bedrag van €61,- aan inkomsten ontvangen. Het gemiddelde rendement bedraagt 12.09%, licht lager dan in de maand mei. Zowel de beschikbaarheid van leningen als de herinvestering stemmen naar tevredenheid.

Zie meer info en een overzicht van mijn Peerberry account.

 

 

Bij Robocash heb ik de afgelopen maand een bedrag van €67,- aan inkomsten ontvangen. Het gemiddelde rendement bedraagt 12.20%. Een lichte daling ten opzichte van de maand mei. Dit komt omdat de rentepercentages momenteel lager zijn dan vroeger. Verder zijn er voldoende leningen beschikbaar, waardoor er nooit geld ongeïnvesteerd blijft liggen. Tenslotte valt op dat de leningen met betalingsachterstand teruglopen.

Zie meer info en een overzicht van mijn Robocash account.

 

 

Bij Viainvest heb ik de afgelopen maand een bedrag van €51,- aan inkomsten ontvangen. Het rendement bedraagt 11.74%, nagenoeg gelijk aan dat van de maand mei. Dit platform is er een van de categorie waar je geen omkijken naar hebt. Aflossing en rente komen binnen, investeringen worden automatisch gedaan. Keuze voor een rentepercentage heb je niet meer. Alle rentepercentages bedragen nu 11%.

Zie meer info en een overzicht van mijn Viainvest account.

 

 

Bij Viventor heb ik de afgelopen maand een bedrag van €54,- aan inkomsten ontvangen. Het rendement bedraagt 12.58%. Ten opzichte van mei een lichte stijging. Er worden door dit platform steeds meer leningen aangeboden met een hoger rendement. Herinvestering loopt probleemloos. Geen omkijken naar.

Zie meer info en een overzicht van mijn Viventor account.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *