Laatste  nieuws

.

29 augustus 2019

Twee kredietverstrekkers stoppen bij Robocash

Robocash heeft de volgende mededeling gedaan:

We informeren u dat twee kredietverstrekkers uit Kazachstan – Zaimer.kz en TezCredit – hun activiteiten op Robo.cash stoppen en voortaan geen nieuwe investeringen meer accepteren. Consumentenleningen uit Kazachstan zijn echter nog steeds beschikbaar op het platform, maar worden alleen verstrekt door Z-Finance.

Zaimer.kz was een van de eerste geldschieters van Robocash Group vertegenwoordigd op Robo.cash sinds de lancering van het platform in februari 2017. TezCredit geïntegreerd in juli 2018 werd de eerste kredietverstrekker die investeerde in leningen op het platform. De hele tijd hebben investeerders van Robo.cash voor 50 miljoen EUR aan leningen uitgegeven door Zaimer.kz en TezCredit gefinancierd en 557.000 EUR verdiend.

Gericht op het waarborgen van bedrijfsefficiëntie heeft Robocash Group geconstateerd dat TezCredit niet aan deze verwachtingen voldoet en besloot het project te sluiten om de ontwikkeling van kortlopende consumentenleningen in Kazachstan te versterken. Wat betreft Zaimer.kz, ondanks het verlaten van het platform, zal het zijn activiteiten binnen Robocash Group voortzetten als een bedrijf dat klantenacquisitie en scoringservices levert voor Z-Finance.

Houd er rekening mee dat alle huidige leningen uitgegeven door Zaimer.kz en TezCredit worden gehandhaafd totdat ze worden gesloten. Alle geïnvesteerde fondsen, inclusief de verdiende rente, zullen te zijner tijd worden terugbetaald aan investeerders zoals bepaald door de bestaande toewijzingsovereenkomsten.

Om meer investeringsmogelijkheden op Robo.cash te creëren, zal Robocash Group zich concentreren op het ontwikkelen en verhogen van de efficiëntie van andere projecten.

.

22 augustus 2019

Loyaliteitsprogramma bij Peerberry

Peerberry heeft de volgende aankondiging gedaan:

Welkom bij een exclusief loyaliteitsprogramma van PeerBerry. We proberen zoveel mogelijk te voldoen aan uw behoeften en aan uw verwachtingen te voldoen. Als een trouwe klant van PeerBerry kunt u een hoger rendement op uw investering behalen. Laat ons u de loyaliteitscategorieën voorstellen:

 • Zilver: vanaf 10.000 Eur actieve beleggingsportefeuille (krijgt + 0,5% voor toekomstige investeringen)
 • Goud: vanaf 25 000 Eur actieve beleggingsportefeuille (krijgt + 0,75% voor toekomstige investeringen)
 • Platina: vanaf 40.000 Eur actieve beleggingsportefeuille (krijgt + 1% voor toekomstige investeringen)

Lees meer over het loyaliteitsprogramma dat aan u is toegewezen op uw pagina Profiel, Instellingen.

.

13 augustus 2919

Nieuwe aflossingsvorm (balloon payment) bij Grupeer

Grupeer heeft de volgende aankondiging gedaan:

Grupeer staat niet stil en verbetert voortdurend. Om onze klanten een breed scala aan diensten aan te bieden, krijgt u vanaf vandaag een nieuw type leningaflossing: balloon payment. Daarom kunt u profiteren van drie verschillende soorten terugbetaling:

 1. Bullet payment – de rente wordt periodiek betaald tijdens de leningsperiode, de hoofdsom wordt betaald aan het einde van een leningsperiode
 2. Balloon payment – de rente en hoofdsom worden betaald aan het einde van de leningsperiode.
 3. Geamortiseerd – een periodieke leningbetaling waarbij, indien de lener volgens het afschrijvingsschema van de lening betaalt, de lening aan het einde van de vastgestelde looptijd volledig is afgelost.

Balloon payment wordt voornamelijk gebruikt voor ontwikkelingsprojecten.

Om te profiteren van de nieuwe functie, moet u de bestaande strategieën voor automatisch beleggen bewerken. Zorg er ook voor dat u het nieuwe type terugbetaling van leningen gebruikt wanneer u een nieuwe strategie maakt. We hopen dat de update uw beleggingservaring aangenamer maakt.

.

8 augustustus 2019

Viventor heeft alle activiteiten rond Aforti Finance en Aforti factor stilgelegd.

Viventor heeft het volgende bericht:

We willen u erop wijzen dat vanwege vertragingen in betalingen door de leningontwikkelaars Aforti Factor en Aforti Finance aan de bankrekening van Viventor, alle terugbetalingen voor de leningen inclusief de terugkoopgaranties momenteel worden uitgesteld totdat de late betalingen zijn ontvangen.
Bij Viventor leggen we ons altijd toe op het beschermen van de belangen van onze investeerders – we voeren due diligence en kredietrisicobeoordeling uit en werken deze bij van kredietverleners die leningen vermelden op het Viventor.com-platform.
We zijn een diepgaand onderzoek gestart naar de situatie bij de leningontwikkelaars Aforti Factor en Afirti Finance en houden u op de hoogte van de voortgang. Houd er rekening mee dat terugbetalingen alleen betrekking hebben op de leninggevers van Aforti Factor en Aforti Finance. Viventor-platform en -service blijven zoals gewoonlijk op de volledige functionaliteit en bieden de beste services voor beleggers.
.

7 augustus 2019

Swaper gaat verhuizen en krijgt een ander bankaccount

De P2P-sector is constant in ontwikkeling en Swaper ook. Als onderdeel van onze expansiestrategieën verhuist Swaper naar Estland, dat een meer fintech-vriendelijk regelgevingsklimaat biedt en een groter bewustzijn van de sector.

Voor de investeerders zullen er geen veranderingen of verstoringen zijn in het gebruik van het platform. De Swaper-accounts behouden het beste van bestaande functies, waaronder:

 • Huidige kredietverstrekkers
 • De bestaande investeringen
 • Auto-Invest Portfolio
 • Dezelfde voorwaarden
 • Terugkoopgarantie

En Swaper gaat door met het vergroten van de leningvolumes, in vergelijking met juni tot juli was er een toename van de leningvolumes met 24% aangeboden op het platform.

Om Investeerders de mogelijkheid van een betere diversificatie te bieden, zullen nieuwe lening-initiatiefnemers worden toegevoegd, zij worden geïnformeerd zodra dit gebeurt.

Vanwege de verhuizing naar een ander land verandert het bankaccount van Swaper.
.

26 juli 2019

Nu auto-invest bij Envestio

Envestio Heeft aangekondigd dat er nu een nieuwe functie beschikbaar is op het Envestio-portaal voor alle geregistreerde deelnemers – Autoinvest.

De functie zorgt ervoor dat u een investeringsmogelijkheid vanwege de grote vraag niet mist, en de investering zal automatisch worden geplaatst op basis van de door u gekozen criteria, zonder dat u er stress over hoeft te hebben.

Envestio biedt een minimale investering voor Autoinvest vanaf 100 EUR.

12 juli 2019

 

Dubbele cashback actie bij Mintos

Deze acties zijn inmiddels beëindigd.

.

11 juli 2019

Nieuwe investeringsmogelijkheden
Zuidoost-Azië bij Robo.cash

Robocash heeft aangekondigd dat zij in partnerschap met RC Riga aanbiedt te investeren in het Vietnamese bedrijf van Robocash Group. Beleggen in EUR, gebruikers van het platform kunnen een jaarlijkse rente van 12% verwachten!

Vietnam is het tweede land van Zuidoost-Azië op het P2P-platform geworden. Om gebruik te maken van deze mogelijkheid, worden beleggers aangeboden om te investeren in zakelijke leningen uitgegeven door vennootschap met beperkte aansprakelijkheid RC Riga aan Robocash Vietnam Co. Ltd., die in juli 2018 zijn activiteiten startte. RC Riga is een special purpose vehicle dat is ontworpen om beveiligde financiering aan de bedrijven van Robocash Group.

Het P2P-platform Robo.cash, RC Riga en Robocash Vietnam Co. Ltd. behoren allemaal tot de financiële holding Robocash Group, dat actief is in Europa en Azië. ​​Er wordt een volledige terugkoopgarantie op alle investeringen geboden.

.

3 juli 2019

Update auto-invest functie

Grupeer heeft een update van de auto-invest functie uitgebracht. Hierbij zijn de A.I. mogelijkheden flink uitgebreid. Kijk hier voor meer informatie.
.

12 juni 2019

Viainvest stelt een rentetarief vast voor alle lening aanbieders

VIAINVEST heeft wijzigingen aangekondigd die van invloed zijn op het rentebeleid door het introduceren van één rentetarief voor alle leningverstrekkers, vastgesteld op 11% per jaar. Deze nieuwe rentevoet wordt toegepast op alle leningen die op het platform zijn gepubliceerd, vanaf 13.06.2019. Door deze wijzigingen kan VIAINVEST een tweemaal zo grote leningportefeuille aanbieden met een gunstige rentevoet van 11% per jaar, en ook de gemiddelde rente op het platform verhogen, terwijl de diversificatie van beleggingsportefeuilles eenvoudiger wordt.

Alle beschikbare leningen die vóór 13.06.2019 op het platform waren genoteerd, blijven beschikbaar met de oude rentetarieven tot volledige afwikkeling. Alle inkomsten uit beleggingen in leningen die voor 13.06.2019 zijn gepubliceerd, worden berekend volgens de vorige rentetarieven.

 

9 juni 2019

Mintos introduceert Invest&Acces

Mintos introduceert per 10 juni 2019 een nieuwe vorm van investering ‘Invest&Acces’. Het is vergelijkbaar met Bondora’s ‘Go&Grow’, zij het dat Mintos in eerste instantie een variabele rente biedt van 11.98%. De minimale inleg is €500,-. Wanneer je geld wil opnemen kan dit nagenoeg direct.

Voor meer informatie kijk op deze link.